Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Zwart/witte historie door Dirk Lok aflevering 12

4 april 2022 20:30

In 2025 zal op 3 maart onze vereniging ZVV De Hoven 100 jaar bestaan. In de afgelopen 97 jaar heeft De Hoven meerdere wedstrijden gespeeld die sterk tot de verbeelding spraken en spreken bij de leden en andere betrokkenen bij onze club. Om de belangstelling voor de historie van onze vereniging aan te wakkeren wil ik de komende maanden per maand een bijzondere wedstrijd naar voren halen. Tevens wil ik van de gelegenheid gebruik maken om een oproep te doen om historisch materiaal in de vorm van artikelen, verhalen, foto’s e.d. beschikbaar te stellen voor digitalisering. Vanzelfsprekend zal al het binnenkomende materiaal worden geretourneerd aan de eigenaar. Jullie kunnen hiervoor contact opnemen met Dirk Lok, telefoon 0623116292, mail [email protected]. Bij voorbaat mijn dank voor alle reacties op deze oproep.

De serie bijzondere wedstrijden gaat verder met het kampioenschap van de 6e klasse KNVB.
25 april 2004 De Hoven - SC EDS

Zondag 25 april kon het 1e elftal van De Hoven, dat de voorgaande 3 seizoenen niet echt van zich had doen spreken in de 6e klasse KNVB, na een sterk seizoen thuis kampioen worden door de wedstrijd tegen SC EDS te winnen.

Vooraf aan deze wedstrijd
De Hoven beleefde een zeer sterke eerste helft van het seizoen. Uit de eerste 10 wedstrijden werden slechts 4 punten verspeeld door gelijk te spelen tegen Socii en Zelhem. In de overige 8 wedstrijden ging De Hoven als winnaar van het veld. Opvallend was dat 5 van de 8 overwinningen werden behaald met slechts 1 doelpunt verschil. Alleen tegen Wolfersveen (2-4), SC EDS (0-3) en Ratti (3-1) was de marge groter. Dit resulteerde in de volgende stand:

Negen punten voorsprong is een heel grote marge voor de koploper, maar betekent geen garantie voor een kampioenschap. De 2e helft van het seizoen heeft dikwijls vele verrassingen.

De start van de 2e competitiehelft leverde in de eerste 2 wedstrijden slechts 1 punt op. Thuis werd het tegen Socii 1-1 en in Zelhem werd verdiend met 1-0 verloren. Door goede overwinningen op Anadolu ’90, Klein Dochteren en Gaanderense Boys bleef de voorsprong op de concurrenten Zelhem en SHE intact. De wedstrijd tegen Halle werd gestaakt met een 0-2 achterstand en in Hall zegevierde SHE met 1-0, hetgeen de 2e nederlaag van het seizoen betekende. Hiermee was de spanning in de competitie weer terug. De Hoven had nog 1 punt voorsprong op Zelhem en 3 punten op SHE met het restant tegen Halle nog tegoed.

Op donderdagavond 22 april 2004 werd het restant van de wedstrijd tegen Halle gespeeld. Door doelpunten van Ralph van der Beek, Ralph Reidinga en Rik Bronkhorst wist De Hoven binnen een half uur de achterstand van 0-2 in een voorsprong van 3-2 om te buigen. Halle slaagde er echter in de blessuretijd de gelijkmaker te scoren (3-3). Door dit resultaat was de voorsprong op Zelhem slechts 2 punten. De spelers van Halle verzekerden de Hovenaren dat zij de volgende wedstrijd, de derby tegen Zelhem, hun beste beentje zullen voorzetten. De kansen op het kampioenschap bleven voor De Hoven groot, omdat zij nog dienden aan te treden tegen de laagvliegers SC EDS en Ratti. Zelhem had nog te spelen tegen Halle en SHE.

De wedstrijd
Eerlijk gezegd was de tegenstand van SC EDS in deze wedstrijd beneden de maat, ook die van de 6e klasse KNVB. In de eerste helft scoorde Ben Tjallinks een onvervalste hattrick. Hij zorgde daarmee voor een geruststellende stand bij rust. Na rust breidde De Hoven de stand nog uit naar 5-0 waar dubbele cijfers ook niet hadden misstaan. Bij het eindsignaal van de scheidsrechter was nog niet duidelijk of De Hoven deze dag al de titel had veroverd. Na luttele minuten zenuwachtig wachten op het veld kwam het verlossende bericht: Zelhem had met 2-2 gelijk gespeeld tegen Halle. De spelers van Halle hadden woord gehouden. De succesvolle trainer André Wiltink had met dit scenario geen rekening gehouden. Hij had verwacht dat na de winst op SC EDS de titel bij Ratti zou moeten worden binnengehaald. Nu kon het feest al worden gehouden. Begeleid door de ijlings opgetrommelde Stroodorpers maakten de spelers met de begeleidende staf een rondgang door de wijk.

.In het seizoen 2004-2005 vond De Hoven zich terug in de 5e klasse KNVB, op welk niveau de club sinds 2000 niet meer had gespeeld

De laatste wedstrijd tegen Ratti werd ook met 2-5 gewonnen.